Drama lessen

  • drama-lessen-4
  • drama-lessen-3
  • drama-lessen-2
  • drama-lessen-1
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Drama lessen

De drama lessen zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De lessen worden gegeven in periodes van 10 weken. Elke donderdag van 18:30 tot 19:30 is er een drama les.

Wat doen we?
Tijdens de drama lessen wordt er gewerkt aan een goed zelfbeeld en het zelfvertrouwen van de kinderen. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaamstaal en houding. Ze leren zichzelf te presenteren en te reageren op simpele dagelijkse situaties zodat de drama lessen direct effect hebben op de ontwikkeling van het kind.
We spelen dagelijkse situaties na in een rollenspel. De kinderen gaan het verschil herkennen tussen allerlei emoties en lichaamshoudingen en kunnen dit gebruiken in hun eigen dagelijkse leven. Dit gaat allemaal spelenderwijs en op het niveau van het kind.
De kinderen vinden het vaak fantastisch om op het podium te staan. We spelen veel korte sketches en rollenspellen waarin ze switchen van slechthorende oma tot hyperactief kind. Ze komen in verschillende situaties terecht die ze met hun creatieve brein altijd geweldig oplossen. Zo worden de kinderen uitgedaagd om hun eigen oplossingsvermogen te vergroten.

Spelenderwijs
Mimiek en lichaamstaal komt veel naar voren in de lessen. We laten ze spelenderwijs kennis maken met verschillende houdingen. Zo worden ze zich bewust van hun eigen lichaamshouding. We oefenen bijvoorbeeld: op hoeveel verschillende manieren je bijvoorbeeld “Ja” kan zeggen. En wat je mimiek en lichaamshouding dan allemaal kan zeggen over de boodschap die je overdraagt.
In de loop van de jaren heb ik ervaren dat kinderen enorm kunnen groeien met hulp van de drama lessen. Ook op school hoor ik terug van docenten dat ze goed kunnen zien welke kinderen er de drama lessen volgen, en wat voor grote stappen de kinderen vooruit maken.

Meld je nu aan voor de Drama lessen!

Laat je kind spelenderwijs kennis maken met verschillende aspecten van Drama en Toneel
Aanmelden