Over ons

Over ons

Ik ben Roelie van Son en ben 3 jaar geleden begonnen met het geven van drama lessen aan kinderen.
Al van jongs af aan heb ik een enorme passie om met kinderen te werken. Ik geniet van hun energie die ze ook altijd weer op mij overbrengen. De eerlijkheid en onbevangenheid van kinderen vind ik heerlijk. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen geboren worden met een enorme dosis creativiteit en fantasie. Hoe ouder je wordt, hoe meer al die creativiteit en fantasie plaats moet maken voor regeltjes en kennis. Drama is voor mij een manier om deze creativiteit en fantasie te gebruiken voor de sociaal- emotionele ontwikkeling van kinderen.

Vorig jaar ben ik gestart aan een opleiding pedagogiek waar ik ontzettend veel leer over de ontwikkeling van kinderen. Ik vind het fijn om nieuwe dingen te leren en wil graag zoveel mogelijk weten zodat ik elk kind individueel kan begeleiden en kan begrijpen. Hiervoor heb ik een opleiding Pedagogische werk gedaan en een opleiding Recreatie en Entertainment. Daarvoor ben ik 2 maal voor een aantal maanden naar het buitenland geweest om een Nederlandse “Kidsclub” op te zetten. Ook dit heeft me ontzettend veel gebracht. Bij alles wat ik doe heb ik er altijd voor gezorgd dat ik kinderen in mijn omgeving heb, en dat doe ik nog steeds. Als ik een tijdje niet in de buurt ben van kinderen dan mis ik hun vrolijkheid en gekkigheid enorm.

Theater is er bij mij met de paplepel in gegoten, mijn moeder speelde elke dag weer een ander typetje en wij gingen daar als kinderen lekker in mee. Als ik bang was om bijvoorbeeld de tandarts te bellen dan oefende we dit door middel van een rollenspel, net zolang tot ik het wel durfden. Dit komt ook terug in de drama lessen. We oefenen dagelijkse situaties waar kinderen tegenaan kunnen lopen op een ludieke manier.

Tijdens de drama lessen wordt er gewerkt aan een goed zelfbeeld en het zelfvertrouwen van de kinderen. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaamstaal en houding. Ze leren zichzelf te presenteren en te reageren op simpele dagelijkse situaties zodat de dramalessen direct effect hebben op de ontwikkeling van het kind.
Wat de kinderen ook vaak een feest vinden is dat alles kan bij drama, “Think out of the box” niks is te gek om te verzinnen en zo wordt de fantasie en het improvisatievermogen vergroot. Dit doen we vooral bij Theatersport, dit is iets nieuws voor de 8+ kinderen. Hierover lees je meer onder het kopje Theatersport.

In de loop van de jaren kwam er vraag naar kinderfeestjes en typetjes, dus ook dit bied drama kids aan. Ook hierover lees je meer bij de kopjes.
De sociaal- emotionele ontwikkeling staat centraal in de lessen. Vorig jaar ben in begonnen aan een studie Pedagogiek, hierdoor kan ik meer verdieping geven aan de lessen. Zo kijk ik naar ieder kind en probeer hem of haar net dat zetje te geven wat ze nodig hebben om zich weer wat verder te ontwikkelen. De kinderen worden geprikkeld om nieuwe dingen te proberen zoals zichzelf voorstellen. Dit kan op het begin heel spannend zijn, stapje voor stapje zie je ze dichter bij het moment komen dat ze het zelf durven met opgeheven hoofd en een luide stem. Dat moment vind ik prachtig, door dat kleine zetje zijn ze enorm gegroeid.
Ik vind het heerlijk om te zien hoe de kinderen elke les weer enorme stappen vooruit zetten. Ik geniet ervan om met een grote passie van mij bezig te zijn.